A.O. Alternativa își extinde activitatea în Universități

20150518_084819
Pe parcursul lunii mai, Rețeaua Educatorilor de la egal la egal al Asociației Obștești Alternativa, în frunte cu Vasile Manica, au desfăşurat 2 ore informative în incinta Universităţii Pedagogice de stat ,, Ion Creangă ”  pentru studenţii Facultăţii de Istorie şi Geografie specialitatea Ed. Civică şi Istorie anul I şi anul II.
Studenții au făcut cunoștință despre maladia HIV/ SIDA, istoricul, statisticile și conscecințele acesteia.  Cu toate că în planul de învăţământ al specilitatii informaţia este predată, o mare parte din informaţie a fost necunoscută pentru participanți. Astfel informaţia prezentat a avut un impact pozitiv pentru tineri, care și-au exprimat intenția unei potențiale cooperări dintre Universitate și Ngo Alternativa.
La finalul orelor informative, au fost oferite chestionare de evaluare a impactului și nivelului de asimilare a informației de către participanți.
În fișele anonime de evaluare a orelor informative, studenții Facultăţii s-au exprimat că ar fi interesaţi să cunoască  în următoarele ore informative bolile care se trasmit pe cale sexuală, cât şi detalii amănunţite asupra simptomelor din stadiile 3 şi 4 ale bolii SIDA
Această activitate face parte din proiectul ”Viața cu HIV/SIDA”, implementat de A.O. Alternativa, cu suportul MTV Staying Alive Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>