Elevii Liceului Teoretic ”Olimp” au responsabilizat șoferii din Costești printr-un flashmob

IMG_2147

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV 02-08 octombrie 2017) este în plină desfășurare în satul Costești.

Astfel, dimineața de 03 octombrie a început într-un mod original la Liceul Teoretic ”Olimp”, unde un grup de inițiativă din clasa a VIII-a ”A” au desfășurat activitatea: ”Siguranța în trafic-un pas pentru VIAȚĂ!”.

Tinerii consideră că o problemă

strigentă din comunitate este lipsa responsabilității din partea copiilor, dar și a șoferilor atunci când merge vorba de siguranța în trafic. Astfel, elevii au îmbrăcat vestele fosforescente și au inițiat o campanie de responsabilizare a șoferilor și a pietonilor.

Înainte de începerea orelor, copii au fost încurajați să treacă strada pe trecerea de pietoni. De asemenea, voluntarii au oprit mașinile pentru a da prioritate pietonilor.

Pe lângă aceste acțiuni, au repartizat și peste 200 de pliante care încurajează atât pietonii, cât și șoferii să respecte regulile de circulație.

Unul din mesajele transemise este : ” Stimați șoferi și pietoni, fiți responsabili pe traseu! Comportamentul dumneavoastră are urmări directe și asupra celorlalți participanți la trafic!

Această activitate urmează să se desfășoare pe parcursul întregii zile: la pauzele mari, dar și la amiază, atunci când vin la școală elevii mai mici.

Săptămîna Naţională a Voluntariatului este organizată de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinută prin proiectul„SNV 2017 – Hai în gașca voluntarilor”.

În cadrul acestei săptămâni, toate instituțiile, grupuri de inițiative și membri ai comunităților sînt invitați să desfășoare activități de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>