Oaspeții Proiectului ”Solidaritatea între generații”

Ion Donea

Duminică, 31 mai proiectul ”Solidaritatea între generații” a continuat cu vizita reprezentantului Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ion Guzun. Acesta a făcut o prezentare despre Mecanismele de protecție a Drepturilor Omului la nivel național și internațional, despre Convențiile la care Moldova este parte, ONG-urile din domeniu,  iar mai apoi a urmat o serie de întrebări din partea tinerilor și a persoanelor în etate despre drepturile omului, au discutat diverse cazuri și au încercat să identifice soluții pentru anumite situații din viață.

A patra zi de training a început cu vizita șefului Direcției  Ministerului Tineretului și Sportului, Ion Donea. Dumnealui a venit cu o prezentarea despre conexiunea dintre Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova și Fundația Europeană de Tineret (European Youth Foundation), care este donatorul acestui proiect. Deasemenea Ion Donea a explicat Activitatea Consiliul Europei, Directoratul Democrației și Participare, și la final a venit cu un mesaj de susținere a ideei de proiect și a îndemnat participanții să fie mesagerii informației și abilităților căpătate pe parcursul training-ului.

Reprezentantul Fundației Europene de Tineret, Natalia Militello a venit cu o prezentare interactivă despre activitatea Fundației și care este procesul prin care o organizație poate obține finanțare, criteriile de selectare a unui proiect, modalitatea de comunicare cu aplicanții, prioritățile Consiliului Europei în domeniul tineretului, ș.a. Totodată Natalia a distribuit pliante participanților pentru a se informa mai profund, despre activitatea EYF.

În a doua parte a zilei, tinerii și vîrstnicii au participat la o sesiune despre drepturile sociale, iar mai apoi, Specialistul principal al Direcției de Asistență Socială, Vera Ursuleac a făcut o prezentare despre activitatea Secției, serviciile pe care le oferă aceasta și responsabilității lucrătorilor din domeniul social. Participanții au oferit  în mod activ întrebări, dar au avut șii feed-back în legătură cu legislația imperfectă în domeniul social. Reprezentantul Direcției a invitat participanții de la training de a se implica în activități de voluntariat, să fie activi în viața comunității, și dacă au întrebări, Direcția este deschisă spre rezolvarea acestora.

Seara de 1 iunie s-a finalizat cu un mesaj din partea tuturor cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, exprimat prin scenetă, dans, cîntec, mesaj de felicitare, poezie, ghicitori, desen și a fost organizată o mică loterie pentru toți participanții.

Aducem aminte că în perioada 29 mai – 3 iunie se desfășoară tabăra de vară ”Drepturile Omului”, pentru 10 tineri și 10 persoane în etate, care este o activitate ce face parte din proiectul ”Solidaritatea între generații”,  implementat de A.O. Alternativa cu suportul European Youth Foundation, Consiliul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>