Regiunea Poiana se mobilizează pentru restaurarea ”Cișmelei”

P1410567Un grup de cetățeni din regiunea ”Poiana” al satului Costești s-au adresat membrilor grupului de mobilizare comunitară (GMC), creat de A.O. Alternativa  în vederea instruirii despre cum se scrie o petiție.

Astfel, autorii proiectului prin care au fost pictate stațiile de așteptare din satul Costești, care sînt și membri ai GMC au împrumutat experiența lor de scriere și înregistrare a petiției în vederea realizării proiectului lor. Tinerii și membrii organizației s-au întrunit în cadrul unei ședințe în Primăria satului Costești și au discutat despre problema cu care se confruntă cetățenii regiunii ”Poiana”.  Cetățenii au relatat că doresc să restaureze Cișmeaua construită în anul 1930, care va duce la crearea unui spațiu frumos în regiune și reducerea inundațiilor din apropiere.

Cetățenii prezenți la ședință împreună cu membrii GMC au creat și înregistrat o petiție prin care solicită acțiuni concrete din partea Primăriei Costești, dar împreună cu contribuția și mobilizarea comunității.

Amintim că grupul de mobilizare comunitară a fost creat în cadrul proiectului ”Apă potabilă de calitate pentru satul Costești” implementat de A.O. Alternativa, în parteneriat cu Primăria satului Costești, care are drept scop informare grupurile vulnerabile despre drepturile omului, în special dreptul la participare și bună guvernare locală.

 

Acestproiectesteimplementat de către Asociația Obștească Alternativa cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA

discalimer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>