S-a dat startul instruirii Rețelei regionale de educatori de la egal la egal

51

Sîmbătă, 7 martie, A.O. Alternativa a dat startul instruirii unei noi echipe de educatori de la egal la egal di raionul Ialoveni.

Astfel, 15 tineri din diferite sate, au fost selectați în urma depunerii scrisorii de intenții și a CV-ului, iar prima instruire a avut loc în incinta CSPT Avante din satul Costești.

Participanții au făcut cunoștință cu istoricul organizației Alternativa și proiectul ”Viața cu HIV/SIDA”, care va fi implementat în anul 2015 cu suportul MTV Staying Alive Foundation.

Totodată tinerii au făcut cunoștință cu ceilalți membri prin intermediul diferitor jocuri distractive prezentate de Elena Bîrcă, care este educator de la egal la egal în Rețeaua Națională Y-Peer și voluntar de 3 ani la Alternativa.

O altă sesiune de învățare pentru viitoarea rețea de educaoti a fost tema Voluntariatul, unde participanții a făcut cunoștință cu Legea Voluntariatului din Moldova, drepturile și obligațiile unui voluntar, beneficiile acestei activități, ș.a.

Seria de training-uri va continua pe întreaga lună martie, iar la final, tinerii vor primi Certificate de educatori. După finalizarea seminarelor, educatorii vor realiza ore informative pentru semenii lor în localitățile din care vin în domeniul prevenirii și combaterii HIV/SIDA, vor distribui materiale informative, și se vor implica nemijlocit în activitățile asociației  ce țin de promovarea unui mod sănătos de viață în rîndul tinerilor, fără HIV/SIDA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>