Săptămîna Națională a Voluntariatului a dat startul în Biblioteca Publică Costești

biblioteca2

Luni, 11 mai, Săptămîna Naționala a Voluntariatului a dat startul în incinta Bibliotecii Publice Costești, raionul Ialoveni.
Voluntarii Asociației Obștești Alternativa în colaborare cu Rețeaua de Tineri de Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova, au organizat o oră informativă pentru cititorii Bibliotecii Publice Costești, în care tinerii au discutat de la egal la egal despre sănătatea reproductivă.
Pentru a începe lecția pe o notă pozitivă, organizatorii au desfășurat cîteva jocuri interactive și de cunoaștere, pentru a-i familiariza și a fi mai receptivi la noua informație.
Activitatea a avut scopul de a dezvolta tinerilor cunoștințe, atitudini, deprinderi utile de viață și de a-i convinge să își protejeze propria sănatate cu toată responsabilitatea.
În timpul orei informative s-a discutat despre schimbările pubertare în adolescență, anatomia și fiziologia organelor genitale feminine și masculine, regulile de igienă intimă atît la băieți cît și la fete, infecțiile cu transmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA și simptomele acestora și deasemenea pașii concreți în caz de depistare a unor simptome. Tinerilor li s-a adus la cunoștință despre ce este sarcina, care sunt simptomele sarcinii și informații de bază despre metodele de contacepție potrivite adolescenților.

La sfîrșit, tinerii au primit materiale informative și au fost evaluați printr-un joc distractiv, în urma căruia au primit o doză de energie pozitivă!

Aducem aminte, că în perioada 11-17 mai în Republica Moldova, inclusiv în raionul Ialoveni, se desfășoară Săptămîna Națională a Voluntariatului, ediția a IX-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>