Teatru social, ore informative și îmbrățișări gratuite în vederea luptei și combaterii HIV/SIDA

P1380688

Echipa de tineri voluntari ai Asociației Obștești Alternativa și CSPT Avante au desfășurat o serie de activități cu ocazia Zilei Internaționale de luptă și combatere cu HIV/SIDA în satul Văsieni, r. Ialoveni în cadrul Liceului Teoretic ”Dimitrie Cantemir”.

Voluntarii au susținut 2 ore informative despre Hiv/Sida: statisticile regionale, naționale și globale;  metodele de infectare; metodele de protecție; tratamentul; testul la HIV, serviciile de sănătate prietenoase, ș.a. În cadrul recreațiilor, voluntarii au  distribuit <more!> materiale informative, au vorbit cu elevii despre bolile sexual transmisibile, inclusiv HIV/SIDA. Deasemenea tinerii au oferit unii altor îmbrățișări gratuite, care aveau drept scop informarea elevilor că virusul HIV nu se transmite prin îmbrățișare, strîngere de mînă, comunicare,sărut, ș.a.

După ore, voluntarii au jucat o piesă de teatru social la tema discriminării în societate pe diverse criterii, inclusiv pe criteriu de statut ”HIV pozitiv”. Ziua de 1 decembrie s-a finalizat cu aprinderea lumînărilor pe o panglică roșie pentru cele 25 milioane de pe glob decedate de SIDA, împrejurul Panglicii Roșii, care este simbolul global pentru solidaritate cu persoanele depistate HIV pozitiv și a celor care trăiesc cu SIDA. La evenimente au participat tineri din satele Costești, Molești, Hansca, Mileștii Mici, Văsieni, Hordoca, Ulmu și Ruseștii Noi.

La eveniment au participat și voluntarele Corpului Păcii Cynthia Katocs și Rochelle Higgins, care s-au implicat activ în toate activitățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>