Tinerii din raionul Ialoveni optează pentru un viitor sănătos!

prim

Elevii Liceului Teoretic Costești  și beneficiarii Casei Comunitare din Ialoveni, au fost  instruiți de educatorii de la egal la egal al A.O. Alternativa despre  sănătatea sexual reproductivă fără HIV/SIDA .

Astfel tinerii au fost instruiți despre ce înseamnă sănătatea reproductivă; infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), în special HIV/SIDA; metodele de protecție și prevenire;  statisticile despre acest subiect în Republica Moldova în general, și în raionul Ialoveni în special.

În cadrul orelor informative adolescenții au fost uimiți să afle lucruri noi care îi privește ca adolescenți, au fost foarte receptivi la informație, și au solicitat detalii despre specialiștii și instituțiile care le pot distribui prezervative gratuit.  La final tinerii au primit materiale informative despre HIV/SIDA și alte ITS, adolescență, metode contracepție, ș.a. Seminarele la acest subiect vor continua pe toata durata lunii octombrie în raionul Ialoveni și Hîncești.

Această activitate este implementată de A.O. Alternativa, în cadrul proiectului ”Viața cu HIV/SIDA”, cu suportul Programului de Granturi al Ministerului Tineretului și Sportului și MTV Staying Alive Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>