Tinerii ecologiști din Costești instruiți despre jurnalismul de mediu

logo GEF, SGP, UNDP

 

P1490633În perioada 3-28 aprilie curent, în Liceul Teoretic Olimp din satul Costești se desfășoară lunarul ecologic, care include o serie de activități practice și de instruire. Astfel, miercuri 12 aprilie 2017, A.O. Alternativa a desfășurat un seminar despre jurnalismul de mediu pentru elevii din liceu, membrii clubului de ecologie din instituție și membrii grupului de inițiativă ”EcoTerra”.

 

În cadrul seminarului tinerii au fost informaţi despre piața de jurnalism, nevoi și riscuri, principiile și tehnicile jurnalismului de mediu, selectarea P1490634celor mai relevante subiecte. Totodată a fost prezentată lista tuturor surselor media din raionul Ialoveni și din țară unde își pot promova activitățile ce țin de mediu.

 

A.O. Alternativa a vorbit despre proiectul ”Cetățenii participă – comunitatea prosperă”, livrat cu suportul Programului de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul presupune crearea a 5 spații verzi de relaxare în satul Costești. Maria Bivol, coordonatorul proiectului a venit cu îndemnul de implicare în activitățile proiectului, în special cînd vor avea loc plantările, dar și mediatizare a bunelor practici ce țin de conservarea biodiversității localității prin toate canalele media.

 

P1490632Informăm că A.O. Alternativa participă la un curs de instruire despre jurnalismul de mediu, organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova, grație Programului de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu, astfel acest seminar reprezintă o metodă de multiplicare a informației în rîndul tinerilor pasionați de protecția și conservarea mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>