Un sat mai frumos și mai curat-Tineri mai responsabili și activi

poza-de-grup

Joi, 23 octombrie elevii Liceul Teoretic Olimp au desfășurat o acțiune de salubrizare a monumentului Gloria Eroilor, din scuarul liceului, care face parte din cadrul Săptămînii Naționale a Voluntariatului.
Activitatea a fost realizată în colaborare cu voluntarii Asociației Obștești Alternativa și CSPT Avante, și cu participarea specialistului de politici de tineret din raionul Ialoveni-Victor Pletosu.
Tinerii au colectat deșeurile aruncate de cetățenii iresponsabili în zeci de saci de gunoi, au colectat frunzele și crengile din împrejurime și au oferit un aspect curat monumentului. Scopul acestei acțiuni a fost nu doar de salubriza spațiul, ci de a responsabiliza elevii, dar și locuitorii de a nu arunca gunoiul în strada și de a se angaja într-un comportament civilizat.
Deși unii trecători erau reticenți la această activitate și nu doreau să se alăture, elevii și voluntarii s-au simțit bine și utili pentru comunitate. Organizatorul acțiunii, Nicolae Grigoriță a menționat că: „”Este necesar de a desfășura astfel de evenimente cît mai des, pentru ca tinerii să perceapă voluntariatul ca pe un fenomen „la moda” și folositor comunității în care trăiesc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>