Victoria Bîrcă a fost desemnată cîștigătoarea pentru ”Cel mai romantic eseu”

O poveste de dragoste între doi adolescenți!

autor: Victoria Bîrcă

Dragostea între două persone este cel mai înălțător, minunat sentiment, pe care îl poate avea o fată și un băiat, care s-au întîlnit din întîmplare într-un supermarket. A fost dragoste la prima vedere pentru ei. Au început o prietenie strînsă, comunicau pe internet,  se vedeau în parc zilnic, pe aceeași bancă se sărutau mereu. Erau nedespărțiți.

Sentimentile lor deveneau din ce în ce mai strînse, mai puternice, mai aprinse…și asa au format un cuplu adevărat, care se iubeau la nebunie. Nu puteau unul fără altul, răsuflarea celuilalt era indispensabilă pentru ei. Erau mereu împreună, își spuneau cuvinte frumoase, pline de amor și pasiune, își exprimau dragostea prin gesture calde,  flori, săruturi, îmbrățișări, vorbe. Parcă trăiau un vis, o poveste țesută din fribre de fericire și înțelegere.

Dragostea lor a ajuns la cele mai înalte culmi, încît băiatul a dorit sa treaca la o alta etapă, unde a dorit să îi demonstreze că o iubește tot mai mult și mai mult. Fata însă a primit această propunere, ca un pumnal direct în inimă. A fost total împotrivă, nu pentru că nu îl iubea, nu pentru că nu era pregătită, nu pentru că nu împărtășea aceleași sentimente, ci pentru că ea știa că este bolnavă de SIDA, care se transmite pe cale sexuală., iar acest pas îl va condamna și pe el la aceeași soartă. Îndurerată și indecisă prefera să fugă de el, să se ascundă, să o uite, însă iubirea era prea puternică ca să fac un pas înapoi. Astfel, a decis mai bines ă spună adevărul, decît să trăiască cu inima frîntă și nedestăinuită.

Era o zi frumoasă, un început de primăvară care arăta ca un început de o nouă viață, cînd ea i-a spus: ”Dragul meu, este ceva ce tu nu știi despre mine… trebuie să afli”, iar el : ”Nu cred că te cunoaște cineva mai bine ca mine, eu știu și cîte fire de păr ți-au căzut azi, știu și de cite ori ți-a sclipit soarele în ochi, te știu la perfecție!”, iar ea  a spus pe un ton vinovat și uscat: ”Iubitule, sunt bolnavă de SIDA, am fost infectată  cu  3 ani în urmă la stomatolog, doar părinții știu și medicii, iar acum și tu…”.

Băiatul s-a pierdut, a privit cu neincredere și a zis: ”NU te cred!!!”, a continuat să strige cu un glas înfricoșător, tremurînd “NU,NU CRED!!!”

A fugit, a fugit plîngînd și a lăsat-o și pe ea  în lacrimi. Era atît de dureros, încît s-a întors să o caute, dar nu vedea în fața ochilor. A mers toată ziua, nu știa unde se duce, unde se află, plîngea ca un copil, și apoi și-a dat seama că are nevoie de ea, ca ea este aerul și soarele din viața lui, ea este totul pentru el… S-a dus acasă la ea, și n-a găsit-o, s-a dus la liceu, și nu era, s-a dus la lecțiile sale de dans, era absentă în ziua ceea, s-a dus în parc și… a găsit-o, a gasit-o în sfîrșit pe banca unde se sărutau în fiecare zi… Era acolo, cu fața acoperită, cu părul încîlcit, fără vlagă, era pierdută…El s-a apropiat de ea, i-a descîlcit părul de pe față, i-a luat mîna în mîna lui și i-a zis: ”Draga mea, este ceva ce tu încă nu știi despre mine… sunt prea îndrăgostit de tine ca să te las, sunt prea nebun după tine ca să renunț la acești ochi frumoși, sunt prea vrăjit de suflețelul tău ca să îl pot uita. Nu pot, nu pot face nici mcar un pas fără tine! Promit că te voi ajuta mereu și că din această zi voi lupta alături de tine, îți voi demonstra iubirea și respectul meu pentru tine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>