Vino și TU să comemorezi persoanele decedate de SIDA din înteaga lume!

aids-schleife320x480

În a treia duminică a lunii mai comunitatea internaţională comemorează persoanele decedate de SIDA, ceea ce prezintă o oportunitate de a demonstra voinţa şi dorinţa de contracarare a infecţiei cu HIV şi susţinerea  persoanelor care trăiesc cu HIV.  Este important  de a  conştientiza că nimeni nu este imun la HIV şi de a expune  modalitatea de  a preveni  această infecţie.

În acest context, Asociația Obștească Alternativa va organiza un eveniment regional, de Comemorare a Persoanelor Decedate de SIDA, duminica 17 mai 2015, ora 17.00, în Parcul Sfatul Țării, orașul Ialoveni. În cadrul evenimentului, participanții vor beneficia de materiale informative, vor avea avea ocazia să afle mai multe despre HIV/SIDA din raionul Ialoveni, vor putea aprinde lumînări ca semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV/SIDA, să lanseze lampioane și baloane.

La începutul anului 2015, în Moldova au fost înregistrate oficial 9419 persoane HIV-pozitive. De la începutul epidemiei, din cauza maladiilor generate de infecția HIV ai decedat 2491 de persoane. În anul 2014 au fost oficial înregistrate 831 de cazuri noi de infectare, adică cu 125 de cazuri mai mult decît în anul 2013. În raionul Ialoveni, oficial,  pînă la începutul anului 2015 au fost înregistrați 110 de persoane infectate cu HIV și au decedat 17 persoane. La nivel mondial pînă la sfîrșitul anului 2014 au decedat 25,8 milioane de oameni.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Viata cu HIV/SIDA”, cu suportul MTV Staying Alive Foundation.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>