Ziua Internațională de Comemorare a Persoanelor decedate de SIDA în raionul Ialoveni

panglica rosie111

Duminică, 17 mai 2015, Asociația Obștească Alternativa a organizat un eveniment de comemorare a persoanelor decedate de SIDA din întreaga lume, inclusiv din raionul Ialoveni.

Voluntarii organizației, educatorii de la egal la egal în domeniul prevenirii și combaterii HIV/SIDA, împreună cu specialistul în politici de tineret din raionul Ialoveni, Victor Pletosu au început evenimentul cu un minut de reculegere pentru cele 25,8 milioane de oameni decedați de SIDA în întreaga lume. Acțiunea a continuat prin distribuirea de pliante informative despre acest virus, discutarea cu persoanele din parc și îndemnarea acestora să fie toleranți și să adopte atitudini nediscriminatorii față de persoanele HIV pozitive.

Evenimentul a continuat prin lansare de baloane albe, aprinderea lumînărilor în memoria milioanelor de oameni decedați în urma apariții virusului HIV și s-a finalizat prin lansarea de lampioane în formă de inimă ca semn de solidaritate cu persoanele purtătoare de acest virus.

Ziua internaţională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, care mai este numită şi Ziua Lumânărilor Aprinse, este una dintre cele mai importante şi masive mişcări împotriva infecţiei HIV şi SIDA, care răspândeşte speranţă şi uneşte comunităţile. Începând cu anul 1983, Ziua lumânărilor aprinse are loc în a treia duminica din mai, iar anul acesta a coincis cu Săptămîna Națională a Voluntariatului, astfel voluntarii au avut ocazia să se manifeste în comunitate prin participarea la acest eveniment.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ”Viața cu HIV/SIDA”, implementat de AO Alternativa, cu suportul MTV Staying Alive Foundation.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>