Ziua mondială a populaţiei a fost marcată la Costeşti

Voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Avante” și educatorii Asociației Obștești „Alternativa” au felicitat costeștenii cu ocazia Zilei mondiale a populației. Pe 11 iulie, tinerii au oferit fluturași despre accesul și alegerea în sănătatea reproducerii, edidat de Ministerul Sănătății din Moldova și broșuri privind combaterea HIV/SIDA editat de „Alternativa”. Acțiunea a avut loc în Centrul de Sănătate, centrul satului, piață, farmacii și stațiile de călători din sat.

De asemenea, tinerii au încercat să atragă atenția oamenilor cu un banner imens, pe care l-au afișat pe acoperișul spitalului şi pe care este scris mesajul „O lume de 7 miliarde contează pe fiecare dintre noi!”.

Costeștenii au rămas surprinși de activitățile tinerilor și întrebau: „Ce-i asta? Cine sunteți?sau Ce sărbătoare este pe 11 iulie?” Astfel, tinerii instruiți de specialiștii de la „Avante” au venit cu răspunsuri la nedumeririle exprimate. Cuvintele simple de felicitare ale tinerilor au adus un zîmbet costeștenilor, care le-au mulțumit din inimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>